CHLORELLA I SPIRULINA



Spirulina potocznie nazywana jest mlekiem Matki Ziemi. Pod względem właściwości odżywczych pokonuje wszystkie rośliny oraz środki spożywcze. Zawiera tyle samo białka, co mięso. Dodatkowo jest bogata w ...

Chlorella - mikroskopijna alga o wielkich możliwościach. To mikroskopijny, jednokomórkowy glon zaliczany do gromady zielenic. Jej wielkość waha się w granicach od 2 do 12 mikronów. Zawiera ponad 70 substancji ...

... źródła pokarmowe jodu to:ryby morskie owoce morza algi (chlorella i spirulina) surowe warzywa mleko i jego przetwory jajka wody mineralne ryż brązowySurowy kalafior, brukselka, ...

... tej witaminy w przyrodzie jest bardzo ograniczone. Znaczącym źródłem są algi (chlorella i spirulina) i produkty pochodzenia zwierzęcego. Przy znacznym przekroczeniu zalecanych dawek mogą wystąpić zaburzenia ...